GEKWALIFICEERD, GEMOTIVEERD EN FLEXIBEL PERSONEEL.

De juiste achtergrond

We selecteren enkel mensen met ervaring, zodat we direct operationeel en rendabel zijn.

Goede lichamelijke conditie

We vinden het belangrijk dat ons personeel vitaal en energiek zijn. Dit is ook onderdeel van onze strenge selectie.

Tijdens vakanties beschikbaar

Het is belangrijk dat personeel beschikbaar is wanneer het hard nodig is, zoals tijdens vakanties.

Uitzendbureau Rotterdam

Een uitzendbureau in Rotterdam nodig? Zoek niet verder, want bij Connecting People ben je aan het juiste adres. Wij hebben jarenlange ervaring met uitzenden van productie- en inpakmedewerkers. Uitzendbureau in Rotterdam met een groot bestand aan gemotiveerd en streng geselecteerd personeel.

Uitzendbedrijf productiemedewerkers

Wij zijn een uitzendbureau in Rotterdam gespecialiseerd in het leveren van productie- en inpakmedewerkers. Door een continue op zoek te gaan naar gemotiveerd personeel hebben wij ten allen tijden personeel ter beschikking dat per direct aan de slag kan. Uitzenden productiemedewerkers hoeft dus niet moeilijk te zijn. Jij geeft aan wat je wensen zijn en wij regelen de rest. Uitzendbedrijf voor productiemedewerkers nodig? Laat het aan Connecting People over.

Waarom uitzendbureau inschakelen?

Veel mensen kiezen om de volgende redenen voor een uitzendbureau.

  • Wanneer je bijvoorbeeld even minder productie hebt. Bent u partner van Connecting People, dan is het enige wat je hoeft te doen een e-mail sturen dat er minder medewerkeren nodig zijn.
  • Met mensen op contract, zelfs met een 0-urencontract, kun je niet zomaar mensen ontslaan. U moet dan het gemiddelde van de gewerkte uren van de afgelopen 3 weken nemen en dit aan de werknemer betalen.

Kosten pensioenuitkeringen
De pensioenuitkeringen zijn goedkoper voor een uitzendbureau, omdat wij aangesloten zijn bij de NBBU met een eigen CAO overeenkomst.
Voor de werknemer hoeven wij de eerste 6 maanden geen pensioen uit te betalen. De opdrachtgever beginnen met het betalen van pensioenuitkeringen vanaf dag 1 dat de werknemer begint te werken. De opdrachtgever kan ervoor kiezen dat de werknemer 6% van het bruto uurloon bijdraagt ​​aan de pensioenuitkering. In deze situatie is De opdrachtgever verplicht om 14,66% van het bruto uurloon aan de aangesloten pensioenfonds te betalen

Als er op het werk een ongeval is gebeurd.
De opdrachtgever is in het eerste jaar 90% van het salaris verschuldigd en daarna maximaal 80% van het salaris in de daaropvolgende 5 jaar. Door ziekte. Het uitzendbureau kan de werknemer bij ziekte direct ontslaan.
De opdrachtgever moeten na 1 ziektedag het salaris doorbetalen totdat de werknemer weer beter is. Ook bij een 0-urencontract wordt dan het gemiddelde genomen van de laatste 3 gewerkte weken. De opdrachtgever moet het salaris 2 jaar doorbetalen.

Loonbelasting is de verzamelnaam van de belasting en premies die op het brutosalaris worden ingehouden. Als een werknemer werkt, moet u daarover loonbelasting betalen. uitgaande van een bruto uurloon van € 10,77, dat is € 4,00 per uur per werknemer dat u maandelijks doorbetaald moet worden. Dit moet u betalen aan de belastingdienst elke maand in de vorm van loonheffing

Heb jij personeel nodig?
Dutch Dutch English English